Strona główna > Zdrowie > GRZYBICA A TERAPIA SOKAMI. 16 PRODUKTÓW ZWALCZAJĄCYCH KANDYDOZĘ

W przypadku pojawienia się grzybicy należy postawić na dobrą dietę.

1. Zielone warzywa z chlorofilem

Jeśli chodzi o źródła chlorofilu trzeba w tym, zakresie wspomnieć takie elementy jak: lucerna, młode 12 dniowe trawy pszenicy,lucerny i jęczmienia, zielone części brokułów, kalafiora, rzepy, kalarepy, rzodkiewek, naci pietruszki i selera, jarmuż, szpinak, liście kapusty włoskiej, pekińskiej, rzeżucha, mniszek lekarski, pokrzywa, babka. Stosować będzie można w przypadku soku z trwa 2-3 razy dziennie po jednym kieliszku.

2. Cenne będą również soki z warzyw między innymi

: brokuł, kalafior, cukinia, czosnek, marchew, burak liściowy, gorczyca, rzodkiewka, cebula szalotka, kiełki, boćwina szeroko ogonkowa, rzepa, kiełki bambusa, mniszek pospolity, ogórek, seler, szczypior, koper włosku i wiele innych.

3. Czosnek.

Stosować: najmniejsza dawka 1/3 ząbka 2-3 razy dziennie.

4. Cytryny

5. Cebula może być w formie gotowanej i surowej.

Około pół kg dziennie będzie gwarantować nam dużo siarki, z dodatkiem kminku, majeranki czy pieprzu. Można przyjmować rapacholin.

6 Srebro koloidalne

Świeże soki

7. Wartościowe będą również algi takie jak: spirulina, chrollela, sinica

8. Olej oregano

9. Sok z aloesu

10. Witaminy: C, B, Fe, Mg, Se, Zn

11. Propolis

12. Wodorosty:

-kombu

-kemp

13. Wiele osób stawia na warzywa strączkowe takie jak fasolka zielona, ciecierzyca, soczewica w różnych kolorach, różne rodzaje fasoli.

14. Można decydować się na spożywanie orzechów takich jak migdały, orzechy brazylijskie, Macadamia, pini, laskowe.

15. PESTKI:

dynia słonecznik sezam, do tego również cenne tłuszcze i oleje, które będą wyciskane na zimno między innymi z dyni, konopi czy oliwa z oliwek

16. Warto stawiać na owoce, można tutaj stosować zamiennie awokado, cytryna, żurawina.

Oczywiście warto spożywać duże ilości wody, między innymi filtrowana woda, woda z cytryną a także herbaty ziołowe. Niektórzy cenią sobie stosowanie ziół świeżych i suszonych. Te suszone mogą być przechowywane do 6 miesięcy w suchym i ciemnym miejscu. Jajka można spożywać kurze, gęsie, indycze i bażancie.