Najlepsze owocowe soki lecznicze.
Mamy takie owoce, które wpływają pozytywnie na pracę mózgu oraz oczyszczają drogi moczowe.
Takimi owocami są żurawiny oraz jagody. Sok z jagód powinniśmy podawać jako rozpuszczony z wodą, ponieważ znajdować się w nim będzie duża ilość kwasów organicznych. Taki świeżo wyciskany sok, jeśli jest połączony z wodą to świetna propozycja napoju leczniczego. Może on walczyć z zaparciami, a stosowany jako płukanka pozwala naszej jamie ustnej walczyć ze stanami zapalnymi.
Najbardziej pozytywnie jednak sok z jagód jest oceniony w okulistyce. Jagody a przede wszystkim przygotowywany z nich sok doskonale wpływa na regenerację siatkówki. Co bardzo ważne taki sok jest również przyswajalny przez dzieci.
Sok z żurawiny to skuteczna substancja, która pozwala nam walczyć z groźną dla organizmu bakterią E coli. Jej obecność w organizmie prowadzi zazwyczaj do zakażenia dróg moczowych. Świeży sok z żurawiny neutralizuje zakażenie oraz zwiększa również ilość substancji ochronnych, które znajdować się będą w okolicach dróg moczowych i stref intymnych. Regularne spożywanie soku z żurawiny to również szansa na to, by poprawić ilość dobrego cholesterolu w organizmie. Dzięki temu unikać można problemów z sercem oraz układem krwionośnym.
Regularne stosowanie soków z owoców
Obecnie stosuje się świeżo wyciskane soki z owoców jako sposób na walkę z różnymi chorobami. Może to wynikać nie tylko z dużej ilości witamin w takich sokach owocowych ale także to, że wpływają one na leczenie różnych schorzeń. Najlepiej będzie spożywać takie świeże soki, które określić można jako jednodniowe. Są one bardzo odżywcze, a dodatkowo mamy również gwarancje, że wszystkie substancje, które znajdują się w takim soku będą od razu przyjęte przez nas organizm. Najlepiej do przygotowywania takich soków będzie służyć dobra jakościowo i odpowiednio wydajna wyciskarka do owoców. Dzięki temu urządzeniu będzie można leczyć różnorakie schorzenia, choroby i stany zapalne. Wyciskarka to świetna inwestycja we własne zdrowie. Staje się ona gwarancją idealnego spożytkowania owoców, których w naszym kraju spożywa się już coraz więcej.